Aktuelnosti

09.06.2015

Zaštita prava intelektualne svojine i pretraživanje patentnih baza kao izvora novih ideja

Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu Beograd organizuje obuku pod nazivom “Zaštita prava intelektualne svojine i pretraživanje patentnih baza kao izvora novih ideja”. Obuka će se održati 16. juna 2015 u sali Senata, zgrada Rektorata Univerziteta u Kragujevcu (Jovana Cvijića bb, Kragujevac), sa početkom u 9:15.

Teme obuke biće osnovni oblici zaštite intelektualne svojine, zašto i kako štititi ova prava, zaštita novih tehničkih rešenja patentom, patentne informacije kao jedinstveni izvor tehničkih informacija, i slično. Obuka uključuje i praktičan rad, pa će učesnici imati priliku da uz praktična uputstva stručnjaka iz Zavoda za intelektualnu svojinu nauče više o pretraživanju online baze Espacenet.

Ukoliko ste zainteresovani da proširite svoja znanja i saznate više o zaštiti intelektualne svojine, pozivamo vas da se prijavite za obuku, slanjem kratkog mejla Kancelariji za poslovnu podršku (bsokg@kg.ac.rs). Rok za prijavljivanje je petak 12. jun 2015.

Agenda


Sve vesti